Drama Nur lakonan Shafiq Kyle dan Amyra Rosli

Drama Nur lakonan Shafiq Kyle dan Amyra Rosli ini akan memulakan episodnya pada 14 Mei, Isnin minggu depan. Bersiaran selama 19 episod di Slot Samarinda TV3. Drama Terbitan Radius One Sdn Bhd dan pengarah Shahrulezad Mohameddin.

drama nur tv3

Para Pelakon

Syafiq Kyle, Amyra Rosli, Riena Diana, Datuk Jalaludin Hassan, Fatimah Abu Bakar, Nurkhiriah, Azhan Rani, Raja Atiq, Zaidi Omar, Laila Nasir, Elmy Moin, Kuna Muzani.

Episod 1 Episod 2 Episod 3 Episod 4 Episod 5
Episod 6 Episod 7 Episod 8 Episod 9 Episod 10
Episod 11 Episod 12 Episod 13 Episod 14 Episod 15
Episod 16 Episod 17 Episod 18 Episod 19

Video Teaser Minggu Akhir

Sinopsis Nur

Adam, seorang ustaz muda yang terkenal kerana ilmu, rupa paras dan anak lelaki tunggal kepada penceramah selebriti, Datuk Ayah Haji Mohsen. Banyak tawaran pekerjaan Adam terima sekembalinya ke Malaysia.

Adam bakal ditunangkan dengan Qhadeeja, seorang doktor muda, juga anak kepada seorang usahawan terkenal yang cukup rapat dengan Datuk Ayah Haji Mohsen. Adam sering mendapat soalan daripada pengirim misteri ketika memberi kuliah di masjid.

Rupanya soalan itu datang daripada Nur, seorang pelacur yang mempunyai minat untuk mendalami agama Islam. Lama-kelamaan, mereka jatuh cinta kerana agama dan Allah SWT.

Namun hubungan mereka mendapat tentangan hebat daripada keluarga dan masyarakat. Apakah Nur mempunyai sinar harapan untuk hidup bersama Adam?

Gambar Pelakon

drama nur

Saksikan kesudahan drama Nur yang bersiaran pada setiap hari Isnin hingga Khamis jam 10 malam di TV3.

+ comments + 25 comments

14 May 2018 at 22:01

Ni drama pelangi cinta ep 1 tu

15 May 2018 at 12:57

Salam admin Kepala Bergetar, ada tak update untuk drama Nafas saluran NTV7? Mohon sangat admin update drama tu. Drama mengisahkan pesakit kanser survive nak hidup. Plot cerita yang sangat menarik susah nak tengok plot drama ini kat Malaysia. Pelakon pelakon pun sangat berbakat. Harap admin consider idea ini. Thankyou

17 May 2018 at 16:23

Assalamualikum.. Amin minta uploadkan Episod 03. Zippyshare tak ada

28 May 2018 at 07:34

Aslm.. Tgh tunggu Nur ep 9 ni.. Huhuu

28 May 2018 at 08:27

admin KB download drama nur setiap satu episod pukul brp?

29 May 2018 at 17:42

Terima kasih

30 May 2018 at 23:38

macam mana nak download drama2 dekat KB

31 May 2018 at 01:20

tenkiuu admin sebb amik cite ni. best

1 June 2018 at 05:56

mcm mana nk download?

1 June 2018 at 09:38

Episod mulai 13 kenapa tidak bisa dibuka ��

5 June 2018 at 09:39

Tq Admin KB 😉😉😉

5 June 2018 at 20:07

Antara drama terbaik dgn lakonan mantap. Menunjukkan betapa indahnya islam. Accepting n forgiving

6 June 2018 at 00:16

Amira rosli tu cantik la

7 June 2018 at 06:48

salam untuk drama nur boleh tengok live x dan klu boleh mcm mna?

7 June 2018 at 12:45

THANKS UPLOAD KAT SINI..

8 June 2018 at 04:56

Assalamualaikum admin...nak tanya..kenapa NUR episod 14 hingga episod 16 tak da audio bila tgk kat tv?

8 June 2018 at 10:55

Nur episod 17 kenapa tak update lagi

8 June 2018 at 17:11

terbaekkk

10 June 2018 at 08:06

Nak ep 17 😭

10 June 2018 at 08:22

Aslm.. Tgh tunggu ep 17 18.. Heee.. Terima kasih..

12 June 2018 at 08:40

mcm.tak.best epsd 18..kenape nur tak melawan time hadi pelok die.. seolah2 die betul2 murah... sebelum2 nie.epsd ok best.. tp epsd 18 mcm kecewa sikit tgok...

12 June 2018 at 09:57

Assalamualaikum...terima kasih sngt buat drama nur ni...siries hati saya tersentap dan ingin berubah...terima kasih sekali lagi...selamat hari raya

13 June 2018 at 19:38

best ke cite nii

15 June 2018 at 02:12

Drama Melayu terbaik setakat ni

Post a Comment

 
Sejak 2009 - Kepala Bergetar