Kerna Syurga Bukan Percuma lakonan Fikry Ibrahim dan Elfira Loy

Terbaru di Astro Oasis dan Maya Hd, drama Kerna Syurga Bukan Percuma. Merupakan adaptasi novel karya Najmi Fetih. Drama ini terbitan Nuansa Sdn Bhd, arahan pengarah Shuhaimi Zulkefli dan skrip karya Siti Jasmina.

Kerna Syurga Bukan Percuma

Para Pelakon

Fikry Ibrahim, Elfira Loy, Fendy Bakry, Fadzil Zahari, Syatilla Melvin, Dania Azmi, Fahad Iman, Syafnida Shuhaimi, Azzahra Ahmad, Liza Rafar, Haeriyanto Hassan, Fahmy Reza, Ami Haryani, Zul Helmy.

Episod 1 Episod 2 Episod 3 Episod 4 Episod 5
Episod 6 Episod 7 Episod 8 Episod 9 Episod 10
Episod 11 Episod 12 Episod 13 Episod 14 Episod 15
Episod 16 Episod 17 Episod 18 Episod 19 Episod 20
Episod 21 Episod 22 Episod 23 Episod 24
**File backup sini

Sinopsis Kerna Syurga Bukan Percuma

Mengisahkan Khairul Rafeeq atau Khai, seorang remaja yang ingin berhijrah ke arah kebaikan. Namun hijrah itu tidaklah semudah yang disangka, pelbagai dugaan yang perlu ditempuhinya.

Perjalanan taubatnya dibantu oleh Abang Surau, nama panggilan yang diberikan kepada pemuda yang ditemuinya di sebuah surau. Sejak pertemuan itu, persahabatan antara mereka menjadi semakin akrab.

Abang Surau mempunyai peribadi yang cukup mulia. Tatkala Khai seakan-akan mahu berputus asa dengan hidayah yang diberikan kepadanya, Abang Surau sentiasa ada untuk menguatkan semangatnya mencari redha Allah.

Video Promo


Jangan ketinggalan menyaksikan drama Kerna Syurga Bukan Percuma pada setiap hari Isnin hingga Rabu jam 9.00 malam di Astro Oasis dan Maya HD.

 
Sejak 2009 - Kepala Bergetar