Syurga Yang Kedua lakonan Zarul Husin, Elizad dan Fasha Sandha

Bermula hari ini di Astro Maya HD, drama Syurga Yang Kedua akan memulakan episod pertama. Drama terbitan OrangeTree Production dan diarahkan oleh Zamri Zakaria.

Syurga Yang Kedua

Para Pelakon

Zarul Husin, Fasha Sandha, Elizad Sharifuddin, Nur Qistina Raisah, Doria Rachel Jolly, Beego , Fazlina Ahmad Daud, Dian P Ramlee, Aziza Kazan, Afifah Nasir, Dato Jalaludin Hassan, Fana Azizan.

Episod 1 Episod 2 Episod 3 Episod 4 Episod 5
Episod 6 Episod 7 Episod 8 Episod 9 Episod 10
Episod 11 Episod 12 Episod 13 Episod 14 Episod 15
Episod 16 Episod 17 Episod 18 Episod 19 Episod 20
Episod 21 Episod 22 Episod 23 Episod 24 Episod 25
Episod 26 Episod 27 Episod 28 Episod 29 Episod 30
Episod 31 Episod 32 Episod 33 Episod 34 Episod 35
Episod 36 Episod 37 Episod 38 Episod 39 Episod 40
Episod 41 Episod 42 Episod 43 Episod 44 Episod 45
Episod 46 Episod 47 Episod 48 Episod 49 Episod 50
Episod 51 Episod 52 Episod 53 Episod 54 Episod 55
Episod 56 Episod 57 Episod 58 Episod 59 Episod 60
Episod 61 Episod 62 Episod 63 Episod 64 Episod 65
Episod 66 Episod 67 Episod 68 Episod 69 Episod 70
**File Backup sini

Sinopsis Syurga Yang Kedua

Konflik antara anak menantu dan ibu mertua. Daniel dan Sabrina sudah lama berkahwin namun masih belum dikurniakan cahaya mata. Suatu hari ibu Daniel menyuruh Daniel berpoligami dan berkahwin dengan Doktor yang merawat ibunya iaitu Vivy.

Saksikan drama Syurga Yang Kedua ini setiap hari Isnin hingga Jumaat jam 6.00 petang di Astro Prima dan Maya HD.

+ comments + 11 comments

15 January 2018 at 06:42

Cerita bertemakan syurga. Latar belakang keluarga Islam, tetapi jalan cerita menuju ke arah lebih kepada hasutan syaitan. Vi itu doktor, agama Islam, tapi kerana harta sanggup buang anak sendiri. Tiada sensivitif Islam langsung, tapi tahu pula ucap bismillah, Alhamdulillah. Macam mana cerita begini boleh diterima dan ditontonkan pada orang ramai. Gunakan falsafah “Ada hikmahnya”. Hikmah apa makcik som tu,hikmah jual anak orang dan dpt duit beribu2. Tak takut ke balasan Allah?

16 January 2018 at 08:21

Kalau yg buat skrip ini penulis Melayu, saya yakin dia seorang Islam dan tahu hukum hakam tentang Islam. Tapi kenapa buat skrip begitu nagitif. Kenapa biarkan watak Sabrina tu semakin jadi bebal. Mentang2 kawan baik, takkan sampai pentingkan kawan drp suami. Lupa ke kalau kerana susahkan kawan nanti gugur lagi.Buatlah skrip yg logik dan berdiri di bumi nyata.

17 January 2018 at 08:28

Makin lama episod ini makin mengarut. Harap penulis dapat jadikan Sabrina wanita yg berani menentang. Ubah wataknya lebih tegas. Vi itu dah sampai masanya sedarkan diri dan bangkit berdiri atas kaki sendiri. Kalau benar anaknya dah kena seludup, baru padan muka. Itulah hikmahnya dia dapat kerana aniaya anak sendiri sedangkan anak itu amanah Allah padanya. Si sherry tu suruh buang serbannya. Makin tinggi serbannya makin banyak dosanya. Harap komen ini dapat membantu penulis skrip melahirkan skrip yg baik dan bertemakan alam nyata sekiranya Siri ini masih dalam shooting lagi.

18 January 2018 at 09:12

Episod yg ini ok. Beri pengajaran pada Sabrina supaya jangan terlalu jadi orang alim. Berpada-pada lah dlm kita buat baik. Kalau tak serik juga dgn kematian Adam, tak tahulah nak kata apa padanya. Episod ini juga ada perubahan, ada unsur2 orang Islam. Semoga episod seterusnya bertambah baik.

23 January 2018 at 06:01

bila nak up ep hari ni ??

24 January 2018 at 05:26

relax gais, dah namanya pun drama. kalau sakit hati, tak payah la tengokk

24 January 2018 at 06:41

Lama dah tggu episod seterusnya.... 😩

28 January 2018 at 20:28

judul drama dan alur ceritanya sama dengan sinetron di indonesia yang di bintangi oleh nabila syakib (sabrina) miller khan (doni) angel karamoy (vani) alur ceritanya juga sama

19 February 2018 at 06:25

Nampaknya tak lama lagi Shidah pula kena main dgn Daud. Baru padan anak dgn mak sama senasib.

27 February 2018 at 04:41

Suka tengok sabrina sekarang.....

25 April 2018 at 19:36

Assalamualaikum Admin, boleh tak saya nak dapatkan link bagi tajuk Syurga Yang Kedua ini untuk episode 2,5,8 dan 10...
4 episode ni saya tak dapat nak tgk.. please admin..

Post a Comment

 
Sejak 2009 - Kepala Bergetar