Muzium Misteri lakonan Bell Ngasri, Along Eyzendy dan Shah Tapaw

Drama terbaru di Slot Seramedi, Muzium Misteri. Kerana tiada tawaran pekerjaan, Bell Ngasri, Along Eyzendy dan Shah Sulaiman kini berkecimpung dalam bidang menangkap hantu pula. Mereka terdesak kerana masing-masing punya tanggungjawab untuk meneruskan hidup. Anda boleh ikuti bagaimana mereka menangkap hantu unik dan lain daripada apa yang pernah anda tahu menerusi drama terbaharu lakonan mereka sebagai penangkap hantu iaitu Muzium Misteri. Drama 20 episod ini dilakonkan oleh Bell Ngasri, Along Eyzendy, Shah Sulaiman, AR Badul, Chacha Maembong, Kuza, Kamarul Hj. Yusof dan Sasqia Dahuri bermula 3 Oktober ini.

Muzium Misteri

Episod Penuh (Youtube rasmi TV3)

Muzium Misteri, drama komedi dengan elemen seram ini mengisahkan Adam (Along Eyzendy) dan Shah (Bell Ngasri), penuntut kejuruteraan di Jepun kembali pulang ke Malaysia pulang setelah tamat pengajian. Mereka berdua merupakan pelajar yang bijak. Sekembalinya ke Malaysia, mereka berdua masih belum mendapat peluang pekerjaan. Sewaktu menuntut di Jepun, mereka mencipta alat untuk menangkap lembaga atau hantu bersama beberapa penuntut dari Jepun. Mereka mendapat idea untuk menjadi penangkap hantu dengan alat ciptaan mereka. Adam dan Shah mengajak Danial (Shah Sulaiman), rakan sekampung mereka untuk membantu. Bermulalah mereka bertiga dengan pekerjaan ala “Ghostbusters” di seluruh pelusuk kampung. Walaupun begitu, niat mereka untuk menjadi penangkap hantu pada mulanya tidak mendapat restu ibu Adam kerana ibunya merasakan ia adalah perbuatan yang sia-sia sedangkan dia berkelulusan tinggi.

Shah pula ditinggalkan Hana (Sasqia) kekasihnya kerana keluarga Hana enggan bermenantukan Shah yang hanya bekerja mencari hantu sedangkan itu hanyalah alasan Hana kerana dia sudah punya pilihan lain yang lebih kacak daripada Shah. Danial pula mempunyai ramai adik beradik yang bersekolah jadi dia tiada pilihan pekerjaan selain mengikut Shah dan Adam mencari hantu. Tetapi pekerjaan mereka ini kemudiannya viral di Facebook dan mula mendapat permintaan yang tinggi daripada orang ramai.

Sementara itu, Encik Bad (AR. Badul) memiliki sebuah muzim yang mempamerkan replika makhluk ghaib dan lembaga yang menakutkan iaitu Muzium Misteri. Encik Bad merasakan tubuhnya bagai telah diganggu sesuatu. Apabila terlihat video viral Adam, Danial dan Shah, Encik Bad menghubungi mereka bertiga dan meminta bantuan untuk mengimbas badannya. Ternyata memang benar Encik Bad telah diganggu oleh Penunggu yang menumpang di badannya. Encik Bad kemudian mendapat idea untuk memajukan lagi perniagaanya. Sejak kebelakangan ini, muzium kurang mendapat sambutan lebih-lebih lagi apabila terdapat muzium baharu yang diusahakan oleh pesaingnya iaitu Encik Tar (Kamarul Hj. Yusof).

Encik Bad mengupah Adam, Danial dan Shah dengan kepakaran mereka untuk menangkap hantu yang seterusnya akan dipamerkan di muziumnya. Sudah pasti jika menggunakan hantu atau lembaga yang betul, muziumnya bakal mendapat sambutan. Pada mulanya Adam dan Shah enggan. Danial pula hanya ikut sahaja. Tetapi sebaik sahaja Adam dan Shah ternampak Nur (Chacha Maembong), anak Encik Bad yang cantik mereka berdua terus setuju. Encik Tar pula apabila melihat muzim Encik Bad semakin ramai dengan pengunjung mula tidak senang duduk. Encik Tar sanggup melakukan apa saja untuk memusnahkan Muzium Lembaga Encik Bad. Adakah Encik Tar akan berjaya? Apakah Adam, Danial dan Shah akan kekal bersatu selamanya untuk menangkap hantu?

Saksikan drama Muzium Misteri arahan Hashim Rejab, skrip oleh MF Kencana di bawah terbitan rumah produksi Zamriez Golden Pictures ini setiap hari Isnin hingga Rabu, jam 10.00 malam di slot Seramedi.

 
Sejak 2009 - Kepala Bergetar